5 oktober 2024:

De zeven boeren op Schiermonnikoog hebben gezamenlijk 40 procent van hun veestapel ingeleverd: van de 606 koeien zijn er sinds januari dit jaar nog 376 over. Peter Visser is er een van.

de Volkskrant

Meer taalkronkels op de pagina taalkronkels.

zondag 23 december 2012

Volg mij op Sicilië

Het beviel me vorig jaar erg goed om de jaarwisseling ergens anders op de aardbol te vieren. Toen was het decor het winterse IJsland, dit jaar wordt het  Sicilië. Volg mij op mijn reis door dit mooie eiland via mijn reispagina.

vrijdag 18 mei 2012

Volg me door Zuid-Amerika


De komende zomer trek ik per bus met Djoser door het Zuid-Amerikaanse continent, van Santiago de Chile door Noord-Chili, het noordwesten van Argentinië en Paraguay naar Rio de Janeiro in Brazilië. Volg me op reis door Zuid-Amerika via mijn reispagina.

zondag 1 april 2012

Volg me door Jordanië

In het voorjaar van 2012 reis ik een week door Jordanië (de reis naar Georgië is helaas op het laatste moment geannuleerd). Volg me van dag tot dag op de reispagina.
Als de wifi het toelaat, houd ik mijn blog ter plekke bij.

dinsdag 14 februari 2012

The iron lady

dinsdag 14 februari 2012, Lantaren Venster Rotterdam


Mijn eerste film na het filmfestival. Sommige dingen was ik al weer vergeten, zoals het politieke einde van Margaret Thatcher. Hoewel de film haar onverbiddelijke en harde kanten niet verbloemt, krijg je toch sympathie voor haar, al was het maar om haar moed om zich een plaats te verwerven in het verstikkende mannenbolwerk van de Britse politiek. Maar bovenal... je hebt niet het idee naar een actrice te kijken. Ze is het gewoon. Een diepe kniebuiging en al mijn petten af voor Meryl Streep!

donderdag 19 januari 2012

IFFR 2012


Het is weer zover! Volgende week begint de 41e editie van het International Filmfestival Rotterdam. En uiteraard ben ik weer van de partij. Volg me tijdens het festival op de filmpagina (klik hierboven even op de paginalink). Je vindt daar mijn programma en natuurlijk houd ik weer na iedere film mijn bevindingen bij. Kom dus regelmatig terug!

donderdag 5 januari 2012

Winters IJsland



Zojuist terug van mijn reis door winters IJsland. Kijk op de pagina Reizen naar mijn foto- en video-impressies. Het was een prachtige reis die me nog lang bij zal blijven...

woensdag 4 januari 2012

Welkom op mijn blog

Terug van weggeweest! De "migratie" van mijn vorige weblog heeft heel veel informatie zoekgemaakt en ik kan er niet eens meer bijkomen. Daarom heb ik dit nieuwe blog geopend. Wil je me volgen tijdens mijn reizen, of tijdens het filmfestival,   kom hier dan regelmatig even langs. Ik ben nog druk bezig alles op te bouwen, dus als het goed is, vind je steeds wat nieuws.