5 oktober 2024:

De zeven boeren op Schiermonnikoog hebben gezamenlijk 40 procent van hun veestapel ingeleverd: van de 606 koeien zijn er sinds januari dit jaar nog 376 over. Peter Visser is er een van.

de Volkskrant

Meer taalkronkels op de pagina taalkronkels.

donderdag 22 augustus 2013

Volg mij van Vilnius naar Moskou

Smolensk
Vorig jaar was het tweehonderd jaar geleden dat Napoleon Bonapartes Grande Armée gedecimeerd werd in het onmetelijke Rusland. Volg mij op een speciale themareis van Vilnius in Litouwen, door Wit-Rusland naar Moskou, langs o.a. de Berezina en Borodino. Ga naar deze pagina of klik op de foto.

zaterdag 22 juni 2013

Volg mij door voormalig Joegoslavië

In de jaren negentig van de vorige eeuw woedde hier nog een bloedige oorlog. Als ik in de zomer van 2013 in Zagreb aankom, is Kroatië inmiddels lid van de Europese Unie. Van daaruit vervolg ik mijn reis door Kroatië, Bosnië-Hercegovina, Servië, Macedonië, Albanië en Montenegro. Volg mij op mijn reis via deze pagina.

donderdag 11 april 2013

Volg mij door Georgië



Vorig jaar al een poging gewaagd, maar die reis ging helaas niet door. In het voorjaar van 2013 trek ik met Sawadee twee weken door Georgië.
Volg mij op mijn reis via deze pagina.

vrijdag 18 januari 2013

IFFR 2013


Ja, het is weer zover! De 42e editie van het International Filmfestival Rotterdam start weer. En natuurlijk zit ik weer op de eerste rang. Volg me tijdens het filmfestival op de filmpagina (klik hiernaast op de pagina FILM). Je vindt daar mijn programma en na iedere film houd ik mijn bevindingen bij. Kom dus regelmatig terug!